Pachet revizie ( verificare , curatare , igienizare si completare cu freon ) = 400 lei

eroare aer conditionat

Pica apa din aerul conditionat

Pica apa din aerul conditionat

Pica apa din aerul conditionat.Acesta problema este des intalnita primavara. Acesta este un lucru neplacut, dar efectiv usor de remediat, problema picaturilor scurse din aparatul de aer conditionat este, la randul sau, des intalnita. Cauza principal acesteia problem este, cel mai adesea, linia de condensare blocata de mizerie.
Pentru a remedia aceasta problema, incepe prin a verifica linia de scurgere a condensului, situata langa compresor. Indeparteaza capacul de plastic de la linia de condensare din interior. In situatia in care, in urma acestei actiunii, constati scurgeri de apa sau picaturi, cel mai probabil linia de scurgere a condensului este infundata rau si este necesara interventia unui specialist.
In continuare te rog sa cureti linia de scurgere din condensator, foloseste o solutie  combinata de apa calda si inalbitor. Repeta acest proces pana cand apa se scurge fara probleme, astfel incat apa sa nu mai ramana blocata in interior.

Aparatul de aer conditionat este un lucru util pe timp de canicula si ger, ce iti asigura confortul termic placut pus in pericol de temperaturile exterioare foarte ridicate sau scazute. Astfel, in special pe parcursul verii, problemele aparute la instalatia de aer conditionat va pot cauza nemultumiri. Care sunt cele mai intalnite probleme si cum le remediem, afla in continuare.

Zgomotul unitatii de interior.

Una dintre cele mai intalnite probleme ale aparatului de aer conditionat de locuinta este instalarea unui zgomot separator venit din split. Zgomotul poate fi mic la inceput dar cu timpul poate deveni asurzitor cand aparatul incepe sa functioneze la capacitate maxima a ventiltorului.

In situatia de fata, cel mai probabil cu aceasta responsabilitate este cureaua de ventilator, care uneori se poate deplasa sau sarii dupa axa ei. In acest caz, opreste aparatul de aer conditionat, verifica cureaua si, daca aceasta s-a deplasat din pozitia corecta, monteaz-o in pozitia initiala. Acum puteti verifica si rulmentii motorului de la ventilator care ar putea necesita lubrifiere sau inlocuirea lor.

Bobinele inghetate ale aparatului.

O alta problema des intalnita si comuna, dar care nu ar trebui sa iti dea mari batai de cap, este inghetarea bobinelor din interior. Acestea pot fi remarcate cu usurinta, deoarece acolo in unitate se acumuleaza gheata ce stopeaza circulatia aerului. Dar cu putina rabdare, problema este usor de remediat, nu trebuie decat sa opresti aparatul si sa folosesti un feon de par care sa topeasca gheata si zapada acumulata pe unitatea din interior. In situatia in care problema se instaleaza frecvent, se impune calibrarea sistemului de aer conditionat de catre un frigotehnist.
Lipsa Freon sau lichidul refrigerant insuficient.

Daca observe ca aparatul de aer conditionat montat nu mai sufla aer suficient de rece, este posibil ca problema sa fie datorata de cantitatea insuficienta de agent frigorific. Din lipsa de freon in instalatie este posibil sa pice apa din aerul conditionat! Pe timp de vara dar mai ales pe canicula, problema poate fi foarte suparatoare de aceea la acest pas va recomand sa apelati la o firma specializata in manipularea de gaze, mare grija , freonul este toxic.

Subiectul zilei: Pica apa din aerul conditionat.Va recomandam sa ne urmariti in continuare deoarece avem in plan sa publicam in fiecare luna cate un articol bazat pe remedieri si problem ale aparatelor de climatizare rezidentiale sau industriale.

Scroll to Top
Call Now Button